Leden Jack

DroneClub Borne

De liefde voor modelvliegen was er al vroeg bij Jack van de Vendel (67). "Ik groeide op in Ede. Op zondag fietsten wij altijd over de Ginkelse heide. Daar zag ik voor het eerst mensen bezig met modelvliegtuigjes. Het fascineerde mij enorm. Zelf begon ik als kind met vliegers, daarna kwamen de bestuurbare modelvliegtuigjes. En sinds twee jaar vlieg ik met drones.”


De eerste kreeg hij van een vriend (Bob Gevers). Een piepklein exemplaar dat telkens de verkeerde kant op koerste. "Dat lag niet aan mij, de drone bleek gewoon niet goed." Ondanks de valse start was de interesse wel gewekt. Met een beter en iets duurder exemplaar kan hij nu behoorlijk uit de voeten.


Zo duur als je zelf wilt!

Dat dronevliegen per se een kostbare bezigheid is, ontkent Van de Vendel ten stelligste. "Je kunt het zo duur maken als je wilt. Een grote drone waar een camera onder kan hangen kost minstens 1000 euro. Maar ik heb voor slechts 60 euro deze kopie van zo'n dure gekocht. En die werkt prima. Hij is lichter dan de originele, dus hang ik er een smartphone onder." Van de Vendel overweegt in de toekomst een meer geavanceerde drone aan te schaffen van pakweg 300 tot 500 euro, maar heeft daar vooralsnog geen haast mee.


Jack van de Vendel (67) verhuisde drie jaar geleden van Hengelo naar Borne. Hij is vijf jaar met pensioen, maar kan niet stilzitten. "Dertig jaar werkte ik bij KPN als technicus. Knutselen zit erin bij mij, ik wil bezig blijven. Met drones of met iPhones, die ik ook graag repareer. En ik help regelmatig in het repair café in Emmen, waar ik ooit woonde.”

(bron Tubantia.nl)

Deze website maakt gebruik van cookies voor het verzamelen en gebruiken van statistische data. Als je deze website gebruikt, accepteer je de cookies. Zie de Privacybeleid pagina voor meer informatie.

OK